Strækviklen

En strækvikle er særligt velegnet til nyfødte og kan typisk bruges indtil barnet vejer omkring 10kg – denne vægtgrænse kan variere med et par kilo, men producenten vil altid oplyse hvad lige netop deres strækvikle er godkendt til. Strækvikler er typisk onesize da de er elastiske og kan tilpasse sig de fleste kropstyper – dog laver enkelte producenter dem i flere størrelser.

Som navnet antyder, er strækviklen lavet af strækstof – f.eks bomuldsjersey eller bomuld/bambusjersey og har som oftest envejs- eller tovejs-stræk. Det betyder at en vikle med envejsstræk kun kan give sig på den ene led og en vikle med tovejsstræk kan give sig på 2 leder, og er dermed mere elastisk. Begge typer er gode at arbejde med, og det er mest en smagssag hvilken man foretrækker.

Bomuldsjersey er nemt at vedligeholde og er behageligt mod huden. Om sommeren, på de varme dage, kan det dog være en fordel hvis der også er bambus i stoffet, da det er lidt tyndere og køligere at have på. Bambus har desuden et naturligt UV-filter og så har det antibakterielle egenskaber.

En strækvikle er nemmest at binde INDEN man sætter barnet i. Nedenfor finder du en videoguide. En strækvikle har også den fordel at man kan beholde den på når man er færdig med at bære barnet. Det er praktisk når man har med nyfødte at gøre, da de jævnligt skal spise eller skiftes og så måske kommer op i viklen og ud af den mange gange på en dag. Fordi strækviklen er elastisk, kan man beholde den på, så den er klar til næste gang barnet skal bæres.

se udvalget af strækvikler