Ringslynger

En ringslynge er lavet af samme type materialer som en fastvikle – dog er ringslyngen en hel del kortere og skal ikke bindes som en fastvikle. Man bruger slyngeringe til at justere slyngen så den passer til bærer og barn. Disse ringe er som oftest syet fast i slyngen, men man kan f.eks. også bruge en kort fastvikle med nogle løse slyngeringe og anvende det som en ringslynge – dog skal man lige have styr på hvordan ringene skal placeres korrekt.

Ringslyngen kan bruges fra nyfødt og flere år frem – så længe det er behageligt for både bærer og barn og selvfølgelig ikke overskrider den vægtgrænse som producenten oplyser (i mange tilfælde omkring 20kg). Ringslyngen kan bruges til frontbæring, rygbæring og hoftebæring. Ringslynger er ofte onesize, men enkelte producenter laver forskellige størrelser.

Stoffet på ringslyngen skal “trådes” igennem slyngeringene – og får man det gjort på den rigtige måde, så er ringslyngen nem og hurtig at placere barnet i. Nedenfor er der en videoguide fra Vito, som viser hvordan man gør. 

Ulempen ved ringslyngen er, at den kun fordeler vægten af barnet på bærerens ene skulder. Til gengæld er det netop det, som gør ringslyngen genial til hoftebæring – så kan det nysgerrige barn bedre følge med i alt det spændende omkring dem.

vito kurt ringslynge viklestine
se udvalget af ringslynger