Bæreseler

Bæreseler fås i et hav af forskellige varianter – de har dog alle et par ting til fælles; Der er et mavebælte, et panel hvor barnet placeres og nogle skulderstropper. Alle 3 dele kan typisk varieres i mere eller mindre grad, for at opnå god støtte og komfort for både barn og bærer.

Mange vælger en bæresele fordi det ser lidt mere overskueligt ud end f.eks. de lange stykker stof som vikler er lavet af. Der er dog fordele og ulempe ved alle typer bæreredskaber. Fordelene ved en bæresele er, at de ikke kræver så meget øvelse og de er hurtige at få på og placere barnet i. Ulempen er at de er mindre alsidige end f.eks. fastvikler.

Nogle bæreseler har et justerbart panel, så man kan tilpasse det barnets størrelse og dermed bruge bæreselen helt fra nyfødt og i flere år frem. Andre bæreseler er mere størrelsesinddelt i f.eks. baby, toddler og preschool.

Bæreseler kan være lavet af mange forskellige typer materialer. Nogle er lavet af viklestof ligesom fastvikler, og andre er lavet af mere syntetiske easycare materialer som man f.eks. også bruger til rygsække.

Bæreseler er udstyret med klikspænder og justerbare stropper som bruges til at tilpasse bæreselen til barn og bærer. Nedenfor er der to videoguides fra LennyLamb, som viser hvordan en typisk bæresele tages på og justeres.

Man kan også få andre typer bæreseler som skal helt eller delvist bindes a’la en fastvikle. Dem kan du læse mere om på siden “Om Meh Dai/Vikletai“.

se udvalget af bæreseler